Uusi jätelaki sako- ja lietekaivojen tyhjennyksiä koskevilta osiltaan on osoittautunut fiaskoksi. Järjenvastaisesti laki osoittaa tehtävän siirrettäväksi julkisen sektorin (kuntien) harteille, ja pois yksityiseltä sektorilta. Vallitsevassa tilanteessa julkisen sektorin osuutta pitäisi pienentää. Laki lisää kustannuksia julkisella sektorilla, ja asiakkailla. Joillakin alueilla talouksien kustannukset jopa kaksinkertaistuvat. Epäonnistuneet kilpailutukset lakkauttavat monien pienyritysten mahdollisuudet toimia alalla, mm. ylisuurten alueiden, käsittämättömien työaika-, valmius- ja päivystysvaatimusten vuoksi.

Kustannusnousun vuoksi myös ympäristöriskit lisääntyvät. Kohtuuton kulunousu aiheuttaa riskin, että yksittäiset kuluttajat saattavat  tyhjentää sakokaivot itse. Jos julkinen sektori, asiakas, pienyrittäjät  tai ympäristö eivät ole tässä laissa voittajia, niin kuka on?

PerusYrittäjät ry, hallitus