Kilpailukykysopimus

Tuottavuusloikassa vähintäänkin ponnistusjalka petti loikan oli tarkoitus kantaa 5% loikkaan mutta käytännössä mittanauhan venyttämisellä 2% on luku johon on teoreettiset mahdollisuudet riippuen kuinka moni liitto jää sopimuksen ulkopuolelle, ilmoittautuneita on jo nyt mm. SEL, AKT, PAU ja Rakennusliitto.

Ketkä nyt kuorii kerman kakusta? On selvää tällä sopimuksella on tähtäin viennin vauhdittamiseen, vientiteollisuus suuryritykset pörssiyhtiöt ja osakkeen omistajat nuolevat kermat kakusta. Toki on arvioitu syntyvän myös työpaikkoja joka jäänee positiiviseksi puoleksi tässä sopimuksessa.

Pienyrittäjät unohdettiin täysin ulkopuolelle tästä sopimuksesta, duunarit asetettiin maksajan osaan. Kotimarkkinat ja ostovoima jäi viennin edistämisen jalkoihin. Niinpä hallituksen on pikaisesti aloitettava Viron yritysveromallin käyttöönottoon tähtäävä valmistelu jotta tuottavuusloikkaan saadaan mittaa lisää.

Ari Prihti

PerusYrittäjät ry,

1. varapuheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *