Corutonta kertomaa

Pääomasijoittajat yhtiöissä jossa omistajuus seuraa sijoittajaa kuten Caruna on aivan selvää miksi tällainen sijoitus on ylipäätään tehty, jos joku luulee sijoituksen tehtävän siksi että työllistää ja haluaa olla kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa maksamalla veronsa suomeen erehtyy todella pahasti. Sijoitukset tehdään tuottamaan kovilla odotuksilla, ei millään muilla arvoilla. Caruna yhtiön harjoittaman verosuunnittelun takia se maksaa Suomeen vain niukasti yhteisöveroa, vuoden 2014 liikevoitosta vain 1,6 prosenttia.

Nyt syntynyt jälkipyykki nostaa keskustelua estäisikö Yhdysvaltojen ja Euroopan välinen vapaakauppasopimus (TTIP) vastaaviin hinnankorotuksiin puuttumisen. Jos jäsenvaltio on yksityistänyt infrastuktuuria tai esimerkiksi julkisia terveydenhuoltopalveluita, valtio ei voisi puuttua hinnankorotuksiin, mikäli yrityksillä olisi yhdysvaltalaisia omistajia.

 

Ari Prihti

PerusYrittäjät ry,

1. varapuheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *