Tukea aloitteleville yrittäjille

Tukea aloitteleville yrittäjille

Pienissä yrityksissä muhii iso eläköitymispommi, jatkajaa ei tahdo löytyä kannattavankaan yrityksen pyörittämiseen. Lähivuosina 78 000 suomalaista yritystä tarvitsee uuden omistajan entisten jäädessä eläkkeelle. Hieman yli neljännes yrittäjistä arvioi yrityksen toiminnan loppuvan kokonaan eläköitymisensä myötä.

Yritystukiin lähes miljardi euroa suuntautuu kuten laivayhtiö Viking Line, 50 miljoonaa euroa. Tutkimusjohtaja Mika Maliranta Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksesta sanoo, että yritystukien takana on yleensä ajatus työpaikkojen pelastamisesta. Työpaikkojen pelastaminen epäonnistuu aika usein. Tuetaan ja tuetaan ja loppujen lopuksi autettu yritys kuitenkin katoaa (veroparatiiseihin).

Nyt pienyrittäjistä ja heidän omistamistaan yrityksistä eläköitymisen myötä on lähivuosina katoamassa n. 20 000 yritystä  mikä on 35–40 000 työpaikkaa, tässä olisi tarkastelun paikka minne yritystukia suunnataan. Suomella ei ole varaa menettää kannattavia työllistäviä pienyrittäjien yrityksiä, vaan tukea tulisi suunnata Perusyrittäjien tavoitteiden mukaisesti yritystoiminnan jatkajille ja aloitteleville nuorille yrittäjille.

Ari Prihti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *