Pienyritykset näkevät hallitusohjelmassa oikean suuntaisia toimenpiteitä, todelliset piristysruiskeet siitä vielä puuttuu, Viron mallinmukainen  yritysverotus ja ALV n. alarajan reipas korotus eivät näytä toteutuvan.  Hyvää ohjelmassa on alv. n. maksuperusteinen tilitys joka on hyvinkin oikeudenmukainen. 5% yrittäjävähennys liikkeen- ja ammatinharjoittajille, maa-,metsä- ja porotalouden harjoittajille sekä elinkeino- ja verotusyhtymille kuuluu myös positiiviseen suuntaan.

Samaan aikaan kuitenkin syödään toisesta päästä yrittämistä kiristämällä ja korottamalla lämmityksen ja työkoneiden käyttämien polttoaineiden veron CO2-komponenttia. Korotetaan maltillisesti kiinteistöveron ala- ja ylärajoja, yhteisövero luvataan pitää kilpailukykyisenä.

Ari Prihti

Prihtinkulmantie 117

31900 Punkalaidun

Yksi kommentti artikkeliin ”

1. On saatava toki lisää helpotuksia yrittäjyyteen erityisesti ohjelmassa näkyy kokoomuksen ja keskustan kädenjälki joka tukee isompia yrityksiä. Pyrokratiaa tulee vähentää ja käsittämättöntä viranomaisvalvontaa joka aiheutaa kustannuksia eri tahoille. Paikallista sopimista tulee saada lisättyä pienyrityksiin sekä pienentää ja helpottaa työllistämisen kustannuksia. Yrittäjän sosiaalinen asema tulisi saattaaa työntekijöiden tasolle työttömyys ja sairaspäivärahojen osalta. Yksin ja pienyrittäjien verotusta tulisi helpottaa siten että 1000 euroa kk/olisi verovapaata tuloa, koska Alv.n alarajaa kokoomus ja keskusta ei halunut nostaa. 5%.n verovähennys ei vaikuta oikeastaan mitään yksin ja pienyrittäjille koska vähennys tehdään voitosta jota pienyrittäjille ei oikeastaan kerry.