Arkistot kuukauden mukaan: huhtikuu 2015

Kuvat Tampereelta

PerusY066
Kokouksen avaus, ensimmäinen varapuheejohtaja Raimo Heinänen
PerusY067
Perusyrittäjien puheenjohtaja Veikko Granqvistin puhe
PerusY073
Pääpuhuja Pauli Vahteran luento
PerusY077
Kansanedustaja Martti Mölsän puhe
PerusY081

Puheenjohtaja Veikko Granqvist seminaarin loppuosallistujille

PerusY086Vasemmalta Jarmo Varpula, Reijo Hiltunen, Ari Prihti, Veikko Granqvist, Seppo Toriseva

PerusY083Jarmo Varpula, Reijo Hiltunen, Ari Prihti

Yrittäjäseminaari Tampere

Perusyrittäjät ry. järjesti Pirkanmaan Perussuomalaisten kanssa Yrittäjäseminaarin 28.03.2015 UKK- instituutissa Tampereella tilaisuuden avasi 1 Vpj. Raimo Heinänen avauksessa korosti yrittämisen merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa mihin kannattaa panostaa. Muistuttaen alle 10 henkilön yrityksiä maassamme olevan 93,4 % yrityksistä joissa mukana yksinyrittäjät, joissa tekevien ja osaavien käsien määrä n.350 000 henkilöä 25 % koko yritysten henkilökunnasta. Lainsäädäntöä muuttamalla ja turhaa byrokratiaa poistamalla pk – sektorilla on mahdollisuudet työllistää ja luoda talouskasvua.
Perusyrittäjät ry n. Puheenjohtaja Veikko Granqvist toivotteli yleisön tervetulleeksi ja kertoi miksi ja miten perusyrittäjät on syntynyt, kyse on yksin-, pienyrittäjien edunvalvonnasta jota kukaan ei ole lähtenyt viemään eteenpäin, elinkeinoelämän pelisäännöt pohjautuu suuryritysten edunvalvontaan jossa pienet jää jalkoihin. Näin ollen Perusyrittäjille on tilausta pienyrittäjien edunvalvonnassa.
Varsinaisena pääpuhujana seminaarissa Pauli Vahtera toi esiin yksinyrittäjän ja pienen yrittäjän näkökulmia joissa löytyy paljon korjattavaa lainsäädäntöä helpottamalla ja purkamalla turhaa byrokratiaa. Paulilla on kokemusta yrittämisestä sekä toimii taloushallinnon ja kirjanpidon asiantuntijana, Pauli tunnetaan sähköisen, paperittoman tiliote tositteena -kirjanpitojärjestelmän keksijänä. Vuodesta 2002 hän on keskittynyt yrittäjyyden edistämiseen Suomessa sekä yrityksensä että yleisen kansalaisaktiivisuuden kautta. Kiinnostus Vahteran ajatuksiin on maailmanlaajuista ja hänet pyydettiin luennoimaan muun muassa Australiaan, Japaniin, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin.
Kansanedustaja ehdokkaita oli paikalla, yrittämiseen liittyvillä puheenvuoroilla he toivat esiin näkemyksiään yrittämisen edistämiseen ja helpottamiseen. Istuva kansanedustaja Martti Mölsä mm. korosti kotimaista energiaa puuta ja turvetta, kotimainen energia lisää työpaikkoja sekä tasapainottaa talouttamme, tällä hetkellä elämme tuontienergian varassa n.70% lähinnä Venäjältä tulevan energian.

Ari Prihti